atracco.png
 

Weblinks kom för ett tag sedan med en ny uppdaterad plattfom; InFinity, med fler funktioner och valmöjligheter. I och med detta har Atracco nu valt att flytta till den nya plattformen och förlänga sitt avtal. Flytten till den nya plattformen kommer att påbörjas i augusti.

 

Atracco är ett snabbt växande företag och ledande i Norden inom miljövänlig bildemontering och försäljning av bildelar över internet och telefon. Dessutom har dom något som kallas Delplocken där kunderna kan plocka av delar själva från bilar som står på en speciell plats till ett billigare pris.

Atraccos verksamhet består av återvinning och försäljning av begagnade bildelar. - Vi tar naturligtvis vara på alla delarna på bilen men vår huvudsyssla är försäljning och demontering, säger
Helen Hjelmstierna, på Atracco.

 

– Vi demonterar efter en plocklista och miljöbehandlar för skrotning. Detta är det enda vettiga både för miljön och för våra kunder.

Under senaste året har fler företag förvärvats in i Atracco Group. Det är ett strategiskt val och sam-
tidigt kräver det att man väljer leverantörer som har förmåga att anpassa sig och hänga med på Atraccos resa. För telefonin har de valt att jobba med Weblink.

Huvudkontoret ligger i Borås och där används en del fasta telefoner. Ute på de olika verksamheterna som nu läggs in i den gemensamma växeln är det dock mobiler som gäller.

 

– Vi kör för det mesta MEX:ade mobiler för varje anställd ute på de olika orterna. Det ger oss en bra flexibilitet och med Weblink Communicatorn har vi bra överblick på alla köer och kan logga in och ur agenter för att se till att alltid kunna ta emot samtal från kunderna, säger Birgitta Persson, trafikledare styr telefonin från Hedemora.

 

Atracco har även samtalsstatistik från Weblink och dagligen och veckovis får de skräddarsydda
rapporter på hur telefonin fungerar och på vilken nivå servicegraden ligger. Allt för att hela tiden
bemanna de olika köerna på bästa sätt.
 

Om telefonilösningen:

Typ av växel: Weblink InFinity

Operatör: Weblink IP Phone.

Antal anknytningar: 200 st.

Antal mobiler: 150 st.

Avtalstid: 24 månader.

Extra tjänst: Samtalsstatistik.

Fokus i upphandlingen: Köhantering och mobilitet.
 

Om Atracco Group

Grundat: 1969 i Hedemora.

Omsättning: 500 miljoner kronor.

Antal anställda: 370 st.

Atracco anläggningar: Borås (HK), Hedemora, Växjö och Stockholm.

Förvärv: Recopart (Borås), Signalen (Mönsterås, Linköping), Thomassons (Helsingborg) och Widells (Västerås). Helsingborgs Bildemontering, Örebros Bildemontering,

Upplands Bildemontering

Valla Bildemontering och Karstorps Bildemontering

 

Specialitet: Miljövänlig bildemontering och försäljning av bildelar över internet.

www.atracco.se

 

 

Ämnen
Inga ämnen.
Liknande