office_depot.png
Jörgen Lager, Weblink skakar hand med Marc Hillander för början på ett gott samarbete

 

Office Depot utökar erbjudandet och från och med februari lägger man till ”Business Communication” som ny tjänst och Weblink blir därmed en av deras opertörer. – Det gör att vi blir en helhetsleverantör för våra kunder, säger affärsområdeschefen Marc Hillander.
 

I takt med att allt digitaliseras, förändras även behovet kontorsmaterial. Vi ser en minskning av inköp av traditionellt kontorsmaterial såsom överstrykningspennor, papper, hålslag och plastmappar i en värld där molnet börjar bli norm och nya uppkopplade samarbetsverktyg avlöser varandra.
 

Så hur gör man om man är en gigant i kontorsmaterialbranschen? Jo, man försöker följa med i tiden.

Office Depot Sverige har startat ett nytt affärsområde – och där ska man nu satsa på telefoni och där Weblink blir operatör. Ansvarig blir Marc Hillander, som redan har erfarenhet av att förlösa en traditionalist in i den ”moderna kontorsåldern”.
 

– Vi behöver hitta nya affärer för att fylla på. Jag blev headhuntad från Staples där jag var ansvarig för att starta upp telefonin, säger han Skälet till att Office Depot följer utvecklingen är som ovan nämnt enkel. Man måste följa marknaden. Och trots att telefoni, eller kommunikationslösningar för företag är ett nytt affärsområde – tror Marc att det finns utrymme för en spelare till.
 

– Vi har redan ingått samarbete med Weblink. Vi ska vara en operatörsoberoende leverantör och vårt mål är att kunna paketera de tjänster som marknaden efterfrågande. Vi måste vara nytänkande. Jag har god erfarenhet av den här typen av lösningar, så jag vet hur man ska göra för att få igång det här på ett snabbt och effektivt sätt. Vi kommer att köra en officiell lansering i slutet av februari, men redan nu kan vi erbjuda en del av tjänsterna till våra kunder.
 

Tillsammas med Weblink så kan vi bli en one stop shop och erbjuda våra kunder en helhetslösning.

Via vårt samarbete så kommer vi hitta nya affärer som inte ens var möjligt tidigare.

Vi anser att weblink ligger framkant när det gäller utveckling av sin växellösning och kan bemöta alla våra kunders krav, säger Marc Hillander.

Fakta om Office Depot

Office Depot Svenska AB är ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via butiker, Internet och en rikstäckande säljkår. Vårt kundlöfte har alltid varit ett enklare kontorsliv. Varumärket Office Depot grundades 1986 i USA och finns i mer än 50 länder. Idag är Office Depot Svenska AB en del av Office Depot Europa som sedan 1 januari 2017 ägs av det tyska Investmentbolaget Aurelius. Bolaget har 43 butiker och totalt en omsättning på drygt 1 miljard SEK och cirka 350 medarbetare.
 

Fakta om Weblink IP Phone AB

Weblink IP Phone är en svensk teleoperatör, som levererar användarvänliga kommunikationstjänster. Med en egen telefoniplattform levererar vi IP-centrex, SIP-anslutningar, ISDN, samt mobiltelefoni och internetanslutningar. Sedan starten 2004 har vi nu vuxit och idag har vi kunder över hela världen. Vår målsättning är att vara det naturliga valet för alla företag när det gäller kommunikationstjänster.
 

För mer information:

Office Depot Svenska AB
Kontaktperson: Marc Hillander, affärsområdeschef

Tel: +46 (0) 733 23 29 94

Weblink IP Phone AB

Kontaktperson: Oscar Civill,