ocab.png
 

Ocab är rikstäckande inom sanering och avfuktning. Företaget finns etablerat på 44 orter runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. När driftstörningarna med tidigare operatör blev för många valde de att byta till Weblink – omedelbart.
 

– Vi erbjuder jour för åtgärd av akuta skador. När olyckan är framme – 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året måste kunderna alltid kunna nås oss på vårt journummer som är detsamma i hela Sverige. Telefoni är livsviktigt för oss, säger Henrik Olsson, på Ocab i Malmö. 
 

Ocab upplevde stora kvalitetsstörningar med befintlig operatörs SIP-trunk och MEX-abonnemang. När Comgate i Kalmar presenterade en lösning från Weblink tog man ett modigt beslut. Ocab ansåg det brådskande att få ordning på telefonin och tog en stor ekonomisk smäll när man köpte sig ur kvarvarande uppsägningstid och porterade över totalt 97 abonnemang till Weblink. 
 

– Visst var det en stor kostnad vi fick ta när vi löste ut våra abonnemang, men i och med operatörsbytet till Weblink försvann kvalitetsproblemen. Och det var det absolut viktigaste. En icke väl fungerande telefoni hade blivit mångt mycket dyrare för oss, säger Henrik Olsson, på Ocab i Malmö.

Comgate i Kalmar pratade inte bara gott om Weblink. Bytet skulle verkställas 23 september och i samband med bytet fick Comgate möjlighet att bevisa att de även har en oslagbar servicenivå.
 

Två dagar innan porteringen rasade Ocabs växel. Det var sen eftermiddag och felanmälan kom in till Comgate service strax för kl. 17:00. Under kvällen vidarekopplas diverse nummer för att få igång en tillfällig funktion. 
 

– Clas Lund är tekniskt ansvarig på Comgate Kalmar och han jobbade hela natten för att kl. 07:00 på morgonen efter knacka på dörren till Ocabs kontor i Malmö – med en nyprogrammerad ersättningsväxel och ytterligare en växel för reserv. Snacka om service, berättar Hans Bergling, säljare på Comgate Kalmar.
 

Om telefonilösningen i Skåne:
Typ av växel: Avaya IP Office.
Operatör: Weblink IP Phone.
Antal anknytningar: 70 st.
Antal linjer: 30 st.
Antal mobilabonnemang: 97 st varav 40 st MEX.
Avtalslängd: 24 månader.
Fokus i upphandlingen: Driftsäkerhet.
 

För mer information:
Ocab Sanering i Malmö AB
Henrik Olsson
040-680 82 55

Comgate Kalmar
Hans Bergling
0480-730 301
 

Om Ocab
Grundat: 1964
Omsättning: 600 miljoner
Anställda: Cirka 650 medarbetare.
Tjänster: Ocab utför tjänster inom sanering, rengöring, avfuktning och genomför olika typer av utredningar inom byggnadsmiljö. De sanerar även asbest, radon, mögel, rengör klotter och utför besiktningar.
Kunder: Försäkringsbolag, bygg- och fastighetsbolag, privatpersoner, industri samt offentlig sektor.
www.ocab.se