namdegarden.png
 

Tommy Vinberg har bra koll på Nämndemansgårdens telefoni.
 

Att välja rätt telefonilösning för sitt företag är svårt och kan bli väldigt rörigt och onödigt dyrt. Fråga Nämndemansgården så får du veta. Winbergs Telekommunikation fick därför i uppdrag att hitta en smartare lösning och som ökade tillgängligheten.
 

Nämndemansgården finns på ett 15-tal orter runt om i Sverige. Under en period av stark tillväxt då flera enheter förvärvats, har olika växelsystem och operatörer blandats. Winbergs Telekommunikation fick förtroende att inventera, sammanställa, presentera och leverera en lösning som skulle anpassas unikt efter Nämndemansgårdens nuvarande behov och för framtiden.
 

Några speciella utmaningar?
– Vi startade projektet i april 2015. En utmaning var att sammanställa allting i en ganska kaotisk telefonimiljö. Nämndemansgården satt fast i en del finansavtal som vi valt att lösa och sammanställa i ett nytt finansavtal. Det finns trots allt en del fördelar med det. Sedan var det en del bindningstider på abonnemang som vi fick ta hänsyn till. Vi har även valt att behålla ett par av kundens större växlar, dels för att hitta initiala besparingar men även för att utnyttja de investeringar som gjorts tidigare till max, förklarar Tommy Vinberg på Winbergs Telekommunikation AB på Österlen.
 

Vad tycker då Nämndemansgården om arbetssättet och lösningen?
– Jag tycker att projektet har fungerat bra. Vårt mål var att finna en helhetslösning som samtidigt anpassades efter de tidigare investeringar och behålla det som funkar i möjligaste mån. Kravet på själva telefonin var tillgänglighet och flexibilitet, säger Maria Martinson, VD på Nämndemansgården.

Nämndemansgården är ledande i Sverige på behandling och rådgivning för personer som har alkohol- och drogrelaterade problem. Även spelberoende börjar bli allt vanligare och något som Både arbetsgivare och privatpersoner i högre grad söker stöd för att hantera. 

Samtal och personlig rådgivning är viktiga åtgärder för att hjälpa de drabbade. Inte sällan sker första kontakten genom att den behövande eller en anhörig ringer in för att söka hjälp.

– Molnväxel och mobiler ger oss den flexibiliteten som vi behöver. De som har beroendeproblem och söker hjälp hos oss ringer inte alltid under kontorstid. Ångest och oro kan komma närsomhelst och det brukar lätta om man får hjälp snabbt. Att kunna tala med någon under kväll eller helg är därför viktigt, säger Maria Martinson, VD på Nämndemansgården.
 

Om telefonlösningen
Typ av växel: Weblink Unified 2.0 kombinerad med två SIP-anslutna befintliga växlar.
Operatör: Weblink IP Phone.
Antal anknytningar: Totalt ca 150 st.
Antal linjer: Obegränsat.
Antal mobiler: ca 100 st.
Avtalslängd: 36 månader.
Fokus i upphandlingen: Hitta smarta sätt att göra besparingar och få en total kontroll över kundens telefonimiljö.

För mer information:
Nämndemansgården Behandlingshem AB
Maria Martinsson
020-20 20 75

Winbergs Telekommunikation AB
Tommy Vinberg
070-620 70 43

Om Nämdemansgården Behandlingshem
Nämndemansgården bildades redan 1987 i Blentarp i Skåne. 2006 bildades Nämndemansgården i Sverige AB med syfte att sammanföra verksamheter inom olika behandlingsföretag som agerat på marknaden sedan mitten av 1980-talet. Målet var att skapa ett nationellt täckande behandlingsalternativ av högsta kvalitet.

Nämndemansgården erbjuder stöd åt hela befolkningen och har idag ett femtontal enheter spridda över landet som arbetar mot olika målgrupper: unga män, unga kvinnor, vuxna män och kvinnor, mammor med barn samt anhöriga och vuxna barn. Bland kunderna finns såväl kommuner som arbetsgivare och privatpersoner. 

Grundat: 1987.
Omsättning: 150 miljoner kronor.
Anställda: 240 st.
Orter: Blentarp (HK), Uppsala, Rönneholm, Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping, Kristianstad, Lund, Fjärdhundra, Enköping, Månkarbo, Norrköping, Sundsvall, Skellefteå.
Affärsområden: Erbjuder lösningar på alkohol-, drog- och spelrelaterade problem genom behandling, utbildning och rådgivning.
Specialitet: Erbjuder en komplett kedja av tjänster inom beroendeområdet.

www.namndemansgarden.se

Weblink IP Phone AB är en svensk telefonioperatör med en komplett portfölj av kommunikationstjänster. Med en egen telefoniplattform levererar vi molnväxel, SIP-anslutningar, ISDN, samt mobiltelefoni och internetanslutningar. Sedan starten 2004 har vi nu vuxit och idag har vi kunder över hela världen. Vår målsättning och ambition är att vara det naturliga valet för alla företag när det gäller kommunikationstjänster. 

Ämnen
Inga ämnen.
Liknande