mared.png
 

Ingenjörsfirman J. Mared i Huskvarna uppgraderade nyligen till Weblink Unified 2.0. Samtidigt lade man in sina dotterbolag Mekankomponenter och AET Avancerad EntreTeknik i samma avtal.
 

Möbelindustrin är stark i Småland och med jättar som IKEA, Kinnarps och flera kök- och badrumstillverkare så finns det en stor marknad för industrileverantörer. Några av dessa är företagen i Mared-koncernen. 

Mared förser träbearbetningsindustrier och återvinnings- samt bioenergianläggningar med smarta lösningar. Mekom fokuserar på maskinskydd och AET erbjuder dörrautomatik till slagdörrar, skjutdörrar och kompletta sjukhusdörrar i Sverige.
 

Tre företag som framgångsrikt jobbar med olika områden. Med samma ägare finns det möjlighet att effektivisera vissa funktioner. En av utmaningarna är att se till att telefonilösningen är gemensam och stabil. För detta har Mared-koncernen valt att jobba med Weblink och strax innan årsskiftet uppgraderade de sin befintliga molnväxel till Weblink Unified 2.0.

 

– Telefoni och IT är självklart en av de viktigaste infrastrukturerna i ett företag. Vi har alltid försökt att ha en modern och stabil lösning och varit nöjda med samarbetet med Weblink. När nya molnväxeln Weblink Unified 2.0 lanserades så tittade vi på den och har nu gjort en uppgradering. Den är användarvänlig och går att anpassa precis som vi vill ha det. I och med att vi har flera bolag så finns det synergieffekter att uppnå och flexibiliteten är bra när man som vi arbetar i företag som växer och förändras, säger Ulla Samuelsson, controller på Mared-koncernen.
 

Om telefonlösningen:
Typ av växel: Weblink Unified 2.0
Operatör: Weblink IP Phone
Antal anknytningar: 25 st.
Antal linjer: Obegränsat.
Antal mobiler: 25 st.
Avtalslängd: 24 månader.
Fokus i upphandlingen: Användarvänlighet och flexibilitet.


För mer information:
Ingenjörsfirman J. Mared AB
Ulla Samuelsson
036-38 78 15

Weblink IP Phone
Jörgen Lager
031-301 48 12


Om Mared-koncernen
Grundat: 1967.
Säte: Huskvarna.
Omsättning: 120 miljoner kronor.
Anställda: 31 st.
Affärsområden: Träbearbetning, Återvinning och Bioenergilösningar, Maskinskydd och Dörrautomatik.
Specialitet: Helhetslösningar. 

www.mared.se

www.mekom.se

www.aet.se