ilovepizza.pngJonny, Suleyman och Daniel Yüksel i restaurangen i Allum.
 

Ordning och reda brukar inte vara pizzeriornas paradgren, men I Love Pizza skiljer sig verkligen från det vi känner som pizzerior. Likt en amerikansk snabbmatskedja har familjen Yüksel skapat ett restaurangkoncept som verkligen har stor potential. Weblink är en av leverantörerna som klarar kraven från I Love Pizza.
 

– Man måste tänka stort för att kunna bli stor, säger Suleyman Yüksel, VD på familjeföretaget I Love Pizza, när vi träffar honom på företagets kontor som ligger på övervåningen i restaurangen i köpcentret Allum i Partille. 

– Vi ville göra något eget och har tittat på hur de stora hamburgerkedjorna paketerar sitt erbjudande. Den känsla som vi vill förmedla är att våra gäster som besöker oss för första gången skall känna ”Det här har jag sett någon annanstans i Miami eller New York”. Jag tror att vi har lyckats.
 

Vi tar det från början

Behcet och Sara Yüksel har fem söner. Resan med I Love Pizza började med att pappa Behcet och två av sönerna Jonny och Suleyman tog över Utby pizzeria 1 januari 2007. Brodern Emanuel hade Pølsemannen som franchisetagare. De två andra bröderna var hantverkare – Daniel snickare och Filip elektriker. 

En dag under vintern 2008 berättade Daniel att han ville göra någonting tillsammans med familjen. Han hade sett en ledig lokal på Friggagatan där hela kvarteret totalrenoverades. Jonny kontaktade hyresvärden, men det ville absolut inte ha in en pizzeria i lokalen. Jonny förklarade att det inte handlade om någon vanlig pizzeria utan något nytt och fräscht. För att bli av med Jonny så bad hyresvärden om en affärsplan.

Jonny frågade sin fru, som läste på IHM Business School, om vad en affärsplan var och hon sken upp. Detta var ju vad hon hade pluggat.
 

Familjerådet skapade konceptet

Det kallades till stort familjeråd och alla satt och brainstormade. Engagemanget var stort och allas olika kompetenser bidrog till att man till slut skissade fram ett koncept som var I Love Pizza. 

– Vi bokade ett möte med hyresvärden. De ville egentligen att vi skulle posta affärsplanen, men vi krävde att få komma till dem och presentera vår idé. Med vårt engagemang charmade vi dem och fick klartecken. Därefter var bollen i rullning och det följde mycket arbete med konsulter och byråer för att skapa allt från logotyp till egna såser, berättar Suleyman.

Efter ett år slogs portarna upp för I Love Pizza som lever efter devisen: bästa servicen, bästa maten och finaste lokalerna. Under sex år har konceptet vuxit från en restaurang till fyra och med en kundkrets som ständigt växer. 
 

Hur många portioner serverar ni per dag?

– Vi serverar 1800–2000 portioner varje dag i våra fyra restauranger.
 

Hur många samtal har ni per dag?

– Det ringer ca 400 samtal per dag, trots att vårt koncept bygger på att man kommer in till restaurangen och beställer. 
 

Vad har ni för krav på telefonin?

– Att telefonin fungerar varje dag året om är A och O. Sedan vill vi ha snabb service vid frågor eller problem. Där har Weblink verkligen varit ett föredöme. Jag vet en helg för några år sedan då en Ata-box plötsligt slutade fungera. Jag ringde Niklas som bor en bit bort och han var på plats inom en timma och hade löst problemet. Det är den typen av engagemang som man vill ha.
 

Vad är ett missat samtal värt?

– Ett missat samtal är en missad beställning och i värsta fall en missnöjd kund. Det vill man inte ha.
 

Vad tycker ni är det bästa med Weblink?

– Som jag sa är engagemanget och närheten fantastisk. Dessutom får vi alltid bra telefonnummer vilket är viktigt för oss och våra kunder.
 

Ni har haft en del kändisar hos er?

– Ja, vi fick gratis marknadsföring av Miriam Bryant när hon var med i TV4: Så mycket bättre. Hon bor i Utby och brukar ofta komma hit och äta. Utöver det så har vi haft besök av Zlatan med följe då han varit i Göteborg. Det ser vi som ett rejält kvitto på att vi gör rätt. 

Planer på expansion finns, men det kommer, enligt Suleyman, att ske i en takt som garanterar kvalitet efter konceptet. Familjen Yüksel har investerat både pengar och engagemang och det gäller att ha rätt fokus hela tiden. Alla lägger ner både hjärta och själ och älskar det de gör. På det sättet är ju namnet passande – I Love Pizza.
 

Om telefonilösningen
Typ av växel: Weblink Unified 2.0
Operatör: Weblink IP Phone
Antal anknytningar: 8 st.
Antal linjer: Obegränsat.
Avtalslängd: Livslångt (obundet, men kommer aldrig byta leverantör).
Övrig tjänst: Weblink Mobilt Bredband 80 GB (för backup/reserv).
Fokus i upphandlingen: Stabilitet, snabb support samt bra telefonnummer.

 

För mer information:
I Love Pizza
Suleyman Yüksel
0736-56 51 93

 

Fakta I Love Pizza
Grundat: 2010.
Ägare: Behcet Yüksel och de fem sönerna Suleyman, Emanuel, Jonny, Daniel och Filip.
Omsättning: 48 miljoner kronor.
Anställda: 46 st.
Restauranger: 4 st i Göteborg (Utby, Friggagatan, Allum, Övre Husargatan).
Specialitet: I Love Pizza är det första restaurangkonceptet i Sverige för pizza, kebab och sallad.

www.ilovepizza.se