haninge.png
 

Nyligen uppgraderade Haninge Sotning & Ventilation och Kringelsotaren till Weblink Unified 2.0. Tillsammans med Företagstelefoner AB har de ett långt samarbete som har överlevt allt från kundplacerade växlar till dagens mobila/molnbaserade lösning. Weblink Unified 2.0 imponerar på Liselotte Martinsson.
 

Vad är Haninge Sotning & Ventilation?

– För det första så sköter vi den lagstadgade sotningen och installationsbesiktningar för Haninge kommun som vi fått via en offentlig upphandling. Det innefattar alla eldstäder och värmepannor hos både privatpersoner och företag. Dessutom rensar vi restaurangkökens fläktsystem. Det andra benet är drift och service av ventilationssystem, vilket är rengöring, injustering samt besiktningar, säger Liselotte Martinsson, ekonomiansvarig på Haninge Sotning & Ventilation.
 

Varför två varumärken?

– Det är två separata bolag i samma bransch, men som verkar i två olika kommuner. Haninge Sotning & Ventilation i Haninge och Kringelsotaren i Södertälje/Gnesta. Vissa funktioner har vi gemensamt, men vi verkar utåt som två olika bolag.
 

Vilka krav har ni på telefonilösningen?

– Telefonin är avgörande för oss då vi får mycket uppdrag den vägen och det är ofta kort om tid. Att det funkar är livsviktigt, men det är nog många som bara tittar på pris före kvalitet och långsiktighet.
 

Varför valde ni Weblink Unified 2.0?

– Vi har under åren haft både ett kundplacerat telefonsystem samt virtuella och mobila plattformar. Tillsammans med Företagstelefoner AB har vi hela tiden försökt att vara uppdaterade och hitta en totalekonomi som är vettig. I Weblink Unified 2.0 såg vi stora fördelar i en lättarbetad plattform med möjlighet till både fasta telefoner, softphone samt mobiler.
 

Vad är bäst med Weblink Unified 2.0?

– Översikten är fenomenal. Med softphone/Communicator kan personalen på kontoret enkelt se status på kollegor samt koppla samtal vidare. Att det i softphone/Communicator, även ingår information om köhantering och statistik, ser jag som en stor fördel och vi har stor nytta av denna funktion. Man vill alltid att servicenivån skall vara 100%, berättar Liselotte.
 

Om telefonilösningen:
Typ av växel: Weblink Unified Unified 2.0
Operatör: Weblink IP Phone
Antal anknytningar: 3 fasta Cisco telefoner, 3 softphones samt 23 mobiler.
Antal linjer: Obegränsat.
Antal mobiler: 23 st.
Avtalslängd: 24 månader.
Fokus i upphandlingen: Stabil och driftsäker plattform med bra funktioner samt möjlighet till fasta telefoner.

 

För mer information:
Haninge Sotning & Ventilation
Liselotte Martinsson
08-556 525 90

Företagstelefoner AB
Carl Einerth
08-470 74 71

 

Om Haninge Sotning & Ventilation och Kringelsotaren 

Haninge Sotning & Ventilation samt Kringelsotaren, har 30 års erfarenhet av att arbeta med förebyggande åtgärder kring brandskydd och inomhusmiljö.

Förutom den verksamhet som beskrivs ovan, arbetar man även med andra verksamhetsområden. Exempelvis kalkylering av luftflöden och energiförbrukningar, med förslag till åtgärder för bättre miljö och ekonomi. 

Bland uppdragsgivarna finns allt ifrån enskilda fastighetsägare till de stora bygg-, fastighets-och förvaltningsbolagen. 

Verksamheterna är certifierade för de flesta förekommande arbetsmoment och uppfyller även de vanligaste kvalitetssäkringarna. Företaget är certifierat enligt FR2000.
 

Grundat: 1984
Omsättning: 15 miljoner kronor.
Anställda: 25 st.
Kontor: Haninge och Södertälje.
Affärsområden: Sotning och ventilation.
Specialitet: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) med riksbehörighet utfärdat av Swedcert.

www.haningesot.se

www.sotaren.nu