elpo.pngEivind Ottoson, VD på Elpro, i företagets nya monteringsavdelningen.
 

Alingsåsföretaget Elpro är ett av Sveriges Gasellföretag med tillväxt i fokus. Sedan många år har Weblink levererat telefonin till den fasta växeln, men nyligen beslutades att lägga över allt i molnväxeln Weblink Unified 2.0 och därmed få en modern lösning som kan växa tillsammans med företaget.
 

Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar automationsutrustning till skandinaviska industriföretag samt system för styrning av infrastruktur. Det rör sig ofta om avancerade system och bland kunderna finns:
 

 • Arcam som tillverkar utrustning för att direkt från digitala tredimensionella modeller producera komponenter ur metallpulver till bland annat Nasa,
 • SteelTech som är en av Europas ledande specialister på rostfria produkter och logistik för storkök och livsmedelsindustri.
 • Lerum Pac Maskin har i 30 år tillverkat och levererat mer än 600 förpackningsmaskiner till över 40 länder.
 • Trafikkontoret i Göteborgs Stad som ansvarar för 16 mil spårvagnsspår inom Göteborgs stad.
 • – Vi har de senaste åren jobbat efter en tillväxtplan och det har gett oss en fantastisk utveckling. Och nyligen utökade vi monteringsytan med ytterligare 500 kvm och förfogar nu över 2000 kvm. Allt är nytt och fräscht, säger Eivind Ottoson, VD på Elpro.

  Under de senaste åren har Elpro haft en fast växel med Weblink SIP-anslutning och mobiler från Weblink. Nyligen beslutades att lägga över allt i molnväxeln Weblink Unified 2.0 och därmed få en modern lösning som kan växa tillsammans med företaget.
   

  – Med de framtidsplaner som vi har känner vi att vi även skall ha en modern telefonilösning. Weblink presenterade sin molnväxel Weblink Unified 2.0 och förutom att den har ett användarvänligt gränssnitt så är den komplett med alla de funktioner vi behöver i dag – och i morgon. För oss var det självklart att byta. Dessutom innebär det ingen egentlig merkostnad utan blir både bättre och billigare, avslutar Eivind.
   

  Om telefonilösningen:
  Typ av växel: Weblink Unified 2.0
  Operatör: Weblink IP Phone.
  Antal anknytningar: 10 st.
  Antal mobiler: 10 st.
  Antal linjer: Obegränsat.
  Avtalslängd: 36 månader.
  Fokus i upphandlingen: Flexibilitet och användarvänlighet.

   

  För mer information:
  Elpro
  Eivind Ottoson
  0322-66 85 52

  Om Elpro i Alingsås AB:
  Grundat: 1993.
  Ägare: Eivind Ottoson.
  Omsättning: 40 miljoner kronor.
  Anställda: 18 st.
  Affärsområden: Konstruktion, programmering och montage.
  Specialitet: Styrsystem för automationsindustrin.

   

  www.elpro.se